Viisi hyödyllistä vinkkiä: Näin saat mehikasvisi kukoistamaan
Mehikasvit sopivat laiskemmallekin kasvien ystävälle, sillä ne pärjäävät vähällä kastelulla.
Mehikasvit ovat nauttineet suurta suosiota viime vuodet eikä ihme, sillä näyttävyteensä lisäksi niillä on maine varsin helppohoitoisina kasveina. Mehikasvit ovat sopeutuneet pitkäaikaiseen kuivuuteen ja varastoivat itseensä vettä, joten ne selviävät vähällä kastelulla.
Jos kuitenkin mehikasvisi eivät tunnu kasvavan ja kukoistavan toivotulla tavalla, voit kokeilla korjata tilannetta muutaman vinkin avulla. Good Housekeeping listasi viisi yleistä virhettä, joita vasta-alkajat tekevät mehikasvien kanssa, ja käänsimme ne alle neuvoiksi mehikasvien hoitoon.
Huolehdi, että kasvi saa tarpeeksi valoa
Good Housekeepingin mukaan mehikasvien luonnollisen kasvuympäristön valoa on kenties vaikein jäljitellä sisätiloissa. Jos laitat 12 tunnin auringonpaisteeseen tottuneen kasvin itään päin olevalle ikkunalaudalle, kaipaat vain vaikeuksia. Paras vaihtoehto onkin valita aurinkoisin saatavilla oleva ikkuna, joka on etelään päin. Jos kaikki ikkunat ovat kohti muita ilmansuuntia, valitse anteeksiantavampi mehikasvi, kuten aaloe.
Ymmärrä mehikasvien kastelutarpeet
Aavikolla sataa harvoin, mutta kun siellä sataa, vettä tulee kaatamalla. Good Housekeepingin mukaan tätä kannattaa jäljitellä kotioloissa, eli kun kastelet mehikasvisi, anna vettä kunnolla. Odota ennen seuraavaa kastelua, että multa on kokonaan kuiva.
Huolehdi sopiva multa ruukkuun
Mehikasvit kestävät yhtä maailman äärimmäisintä ympäristöä, joten pelkkä ruukkumulta ei riitä. Good Housekeeping neuvoo vaihtamaan mehikasville mullan, jossa on puolet tavallista multaa ja toinen osa jotain epäorgaanista, kuten perliittia. Tällainen pohja sopii Good Housekeepingin mukaan suurimmalle osalle mehikasveista.
Maltti on valttia määrän kanssa
Mehikasveja voi ostaa pieniin, suloisiin asetelmiin laitettuina, mutta näissä voi olla liian monta kasvia liian lähellä toisiaan. Kun mehikasveja on liian paljon lähekkäin, voi siitä seurata hometta ja ne voivat kerätä hyönteisiä. Good Housekeepingin mukaan jos mehikasveja on liian monta yhdessä, on silloin myös liikaa kilpailua vedestä ja ravinteista. Jos siis hankit mehikasvejasi niin, että niitä on monta samassa asetelmassa, irrota ne varovasti ja järjestä niille tilaa vaikkapa omiin pieniin asetelmiin.
Valitse käytännöllisiä lajeja
Kaikki mehikasvit eivät kukoista sisätiloissa, joten on parempi unohtaa jättikaktus ja antaa sen kasvaa luonnossa. Good Housekeepingin mukaan onkin parempi suosia sellaisia mehikasveja, jotka hyväksyvät kodikseen ikkunalaudan. Muun muassa paunikot (Crassula) ovat hyvä vaihtoehto sisätiloihin, kuten on isoanopinkieli. Syyläkaktukset ovat myös oiva vaihtoehto, jos kaipaat piikikkäämpää kasvikaveria.
Lähde: Good Housekeeping
Voita 200€ Black Friday -shoppailurahaa!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 200€ shoppailurahaa!
- Arvonta suoritetaan tiistaina 26.11.2024.
- Suomikiekko: Raiskauksesta tuomittu jääkiekkoilija Severi Lahtinen: ”En kadu mitään”
- 24 Anti-aging salaisuutta – näillä voi saada lisättyä elämäänsä vuosia lisää
- Yleinen perunoiden säilytystapa lisää syöpäriskiä – toimi näin
- Tämä suihkutapa tekee paljon tuhoa – toivottavasti ei kuulosta tutulta
- Taltuta kaamosmasennus ennen kuin se ehtii edes alkaa
- Nämä 10 asiaa tekevät naisen onnelliseksi – toivottavasti sinutkin
- 9 merkkiä siitä, että sinulla on melatoniinista puutosta
- Tästä syystä yli 40-vuotias nainen ei löydä itselleen miestä
- Hauskimmat valitukset puolisoista – ”Hän niistää nenänsä alushousuihinsa ennen kuin laittaa ne pyykkikoriin.”
- Näitä lapsuuden muistoja et ole unohtanut