Kosintaan liittyy valtavasti stressiä. Kosintaan liittyvät tehtävät tekevät yleensä miehet.

Kun mies aikoo kosia, hankkii hän sitä varten sormuksen, jonka on hyvä olla mieluisa kosinnan kohteelle. Miehenkin täytyy tietysti olla naiselle mieluisa, jotta kosinta onnistuisi halutulla tavalla. Vaikka kosinta onnistuisi, saattaa siinä käytetty sormus silti joutua takaisin kultasepänliikkeeseen.

Kultasepänliikkeistä on paljastettu syitä sormuksien palauttamiseen

Jotta saatiin selville, miksi kihlasormuksia palautetaan takaisin kauppaan, ei siihen tarvittu kosijoiden apua. Sormuksen palauttaminen ei tunnu mukavalta, joten heitä ei tarvinnut kiusata yhtään sen enempää. Vastaus saatiin suoraan kultasepänliikkeistä. Syitä sormuksen palauttamiseen on toki monia, mutta tässä alla on niistä viisi yleisintä.

1. Sormus ei ollut mieluisa

Vaikka nainen olisi keskustellut miehen kanssa etukäteen siitä millainen sormuksen pitäisi olla, ei mies osaa välttämättä siltikään ostaa juuri naiselleen mieluista sormusta.

2. Väärän kokoinen sormus

Sormuksen koko voi mennä helposti pieleen. Silloin tietysti sormusta ei tarvitse palauttaa kokonaan, vaan sen kokoa voi muuttaa. Toinen vaihtoehto tässä on hankkia kokonaan uusi sormus.

3. Sormusta haluttiin muuttaa

Tämä liittyy osittain edelliseen kohtaan. Sormukseen voidaan haluta tehdä kuitenkin muitakin muutoksia, kuin kokoon liittyviä. Siinä olevien timanttien määrää ja kokoa voidaan haluta muuttaa. Mutta yleisempi muutos on se, että sormukseen halutaan kaiverruksia.

4. Kosinta meni pieleen

Se on hyvinkin mahdollista, että nainen ei suostu kosintaan. Silloin sormusta ei tarvitakaan ja se palautuu yleensä takaisin kauppaan.

5. Tulikin ero

Sormus voi ensin kelvata, mutta ero voi tulla pian tai pitkänkin ajan päästä. Kun tulee ero, ei sormusta enää tarvita. Mutta se on eri asia, että mihin sen voi enää palauttaa. Jos sitä on käyttänyt jo pitkään, kultasepänliike tuskin ottaa sitä enää vastaan.

Sormus voi olla tärkeä esine tai sitten ei.

Lähde: Metro