Monille naisille varsinkin alkuraskaus ei ole niin mukavaa aikaa kuin voisi luulla.

Raskauden alussa nainen voi nimittäin kärsiä raskauspahoinvoinnista, mutta pahimmassa tapauksessa siitä voi joutua kärsimään koko raskauden ajan, jolloin kyse on yleensä hyperemeesistä.

Se mikä aiheuttaa raskauspahoinvointia, on saatu selville

Cambridgen ja Kalifornian tutkimusryhmät ovat tehneet tutkimuksen, jossa selvisi, että raskauspahoinvointi johtuu GDF15-hormonista, jonka määrä raskaana olevan naisen veressä määrää raskauspahoinvoinnin vakavuuden.

Tutkimuksessa havaittiin, että niillä naisilla, jotka kärsivät vakavasta raskauspahoinvoinnista koko raskauden ajan, on paljon muita enemmän veressään GDF15-hormonia. Mutta Naisen herkkyys tälle hormonille ja altistuminen sille ennen raskautta näyttävät vaikuttavan hormonin vaikutukseen.

Voiko tämä tutkimustulos tuoda helpotusta raskauspahoinvointiin?

Niillä naisilla, joilla on harvinainen verisairaus ja joilla on kroonisesti korkeat GDF15-tasot, joutuvat harvoin kärsimään pahoinvoinnista ja oksentelusta, kun he ovat raskaana. Joten jos naisella on pitkäaikaista altistumista GDF15-hormonille ennen raskautta, voi se suojata naista raskauspahoinvoinnilta. Silloin nainen ei ole niin herkkä tämän hormonin jyrkälle nousulle.

Tämä tutkimus antaa toivoa hyperemeesin hoitoon ja ehkä nyt on mahdollista valmistaa lääke, joka auttaisi raskauspahoinvointiin. Lääke voisi olla sellainen, jota otettaisiin jo ennen raskautta, jolloin raskauspahoinvointia aiheuttavalle hormonille ei olisi niin herkkä.

Lähde: Antenne Bayern

LUE MYÖS