Pilaako puolisosi yöunesi? – 5 keinoa jakaa sänky ja nukkua silti hyvin
Jos sinulla tekisi mieli nukkua yksin omassa sängyssä ilman puolisoasi, siinä on tuskin mitään väärää.
Jossain vaiheessa ihmiskunnan historiaa siitä on tullut yleinen tapa, että puolisot nukkuvat samassa sängyssä. Se ei ole aina helppoa, jos puoliso esimerkiksi kuorsaa tai vaihtelee yön aikana levottomasti nukkumisasentoaan. Toisen vieressä voi olla myös liian kuuma nukkua, jos toinen esimerkiksi hikoilee nukkuessaan. Unirytmikin voi olla puolisolla erilainen kuin itsellä.
Syitä on varmasti monia, joiden takia tekisi mieli nukkua yksin omassa rauhassa. Jos et kuitenkaan halua missään nimessä nukkua yksin, tässä alla on viisi keinoa yrittää selvitä yöunista paremmin, kun puoliso on siinä vieressä häiritsemässä unia.
1. Vältä syyttämästä tai kritisoimasta puolisoasi
Puolisosi tuskin voi sille mitään, että hän häiritsee uniasi. Jos syytät siitä häntä, se ei johda ehkä kuin turhaan riitaan. Sen sijaan voisitte yhdessä miettiä, mitä asialle voisi tehdä. Esimerkiksi kuorsauksen vähentämiseen on monia keinoja.
2. Ole myötätuntoinen ja empaattinen
Jos huomaat, että puolisosi liikkuu sängyssä yön aikana levottomasti, sen sijaan että syyttäisit häntä omista huonoista yöunistasi, tee juuri päinvastoin. Voisit kysyä häneltä, tuntuuko hänestä, että hän sai nukuttua hyvin, koska hän tuntui nukkuvan niin levottomasti. Ehkä hän ei ole itse sitä hoksannut ja voitte miettiä yhdessä, miten asian saisi korjattua.
3. Auta puolisoasi, koska syy voi olla vakavakin
Esimerkiksi kuorsaaminen tai yöhikoilu voivat johtua jostakin vakavasta. Omasta kuorsaamisesta ei välttämättä ole edes tietoinen. Kannattaisi pyytää puolisoasi selvittämään, että voisiko hänellä olla jokin terveydellinen syy kuorsaukselle tai hikoilemiselle. Tukesi voi olla tässä asiassa tärkeämpää kuin luulet.
4. Kokeile luovia ratkaisuja
Kaikilla ei ole edes mahdollista nukkua eri huoneissa, vaikka he haluaisivat. Mutta uniongelmia voi koittaa vähentää muillakin keinoilla esimerkiksi korvatulpilla, pimennysverhoilla tai unimaskeilla. Myös valkoista kohinaa kannattaa kokeilla. Sen kuunteleminen auttaa vähentämään muita aistimuksia esimerkiksi kuorsauksen kuuntelemista.
5. Jos päädytte nukkumaan eri huoneisiin, tehkää se vain osittain
Joillekin viimeinen ratkaisu voi lopulta olla se, että aletaan nukkumaan eri huoneissa. Silloin kannattaa varata aikaa ennen nukkumaanmenoa läheisyyteen, kun sitä ei enää saa yhteisessä sängyssä. Ja aamullakin ehtii heti halaamaan, kun on herätty ja kohdattu. Voitte toki jakaa sängyn alkuillasta ja kömpiä aamulla toistenne viereen!
Lähde: Self
Voita 200€ Black Friday -shoppailurahaa!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 200€ shoppailurahaa!
- Arvonta suoritetaan tiistaina 26.11.2024.
- Suomikiekko: Raiskauksesta tuomittu jääkiekkoilija Severi Lahtinen: ”En kadu mitään”
- 24 Anti-aging salaisuutta – näillä voi saada lisättyä elämäänsä vuosia lisää
- Yleinen perunoiden säilytystapa lisää syöpäriskiä – toimi näin
- Tämä suihkutapa tekee paljon tuhoa – toivottavasti ei kuulosta tutulta
- Taltuta kaamosmasennus ennen kuin se ehtii edes alkaa
- Nämä 10 asiaa tekevät naisen onnelliseksi – toivottavasti sinutkin
- 9 merkkiä siitä, että sinulla on melatoniinista puutosta
- Tästä syystä yli 40-vuotias nainen ei löydä itselleen miestä
- Hauskimmat valitukset puolisoista – ”Hän niistää nenänsä alushousuihinsa ennen kuin laittaa ne pyykkikoriin.”
- Näitä lapsuuden muistoja et ole unohtanut