Treffiasiantuntijan mukaan parisuhteessa olevat riitelevät kahden päätavan mukaan, joista toinen on paljon huonompi tapa.

Riitoja on vaikea vältellä, koska ne kuuluvat parisuhteeseen. Se on vain terveen suhteen merkki, jos ei ole aina samaa mieltä oman kumppaninsa kanssa. Jos ongelmat lakaistaisiin aina maton alle ilman, että ne selvitettäisiin yhdessä, ei kumppanuuteen panostettaisi kunnolla. Riitelemisestä on suhteelle hyötyä, koska sen kautta voi ilmaista kumppanille omia toiveita ja tarpeita. Mutta sen voi tehdä joko oikealla tai väärällä tavalla.

Toiset eivät halua ilmaista tunteitaan ja toiset loukkaavat kumppaniaan tahallaan

Deittailuvalmentaja ja -asiantuntija, Matthew Hussey, on vetänyt selkeän rajan kahdelle tavalle, joiden mukaan parisuhteissa riidellään. Jos on riidan jälkeen aina fyysisesti ja emotionaalisesti väsynyt, ei se ole hyvä merkki. Hussey kehottaa miettimään, onko riita sellainen, että se auttaa rakentamaan suhdetta paremmaksi vai tekeekö se suhteelle vahinkoa.

Jos kumppanin jättää riidan jälkeen yksin nuolemaan haavojaan, on se huono riitelytapa. Toinen, se parempi tapa, on riidellä niin, että kumppani tuntee tulleensa kuulluksi. Ensimmäinen eli huonompi tapa riidellä, sisältää usein loukkaavia väitteitä. Jos sanoo riidan aikana kumppanille jotain, joka loukkaa häntä pahasti, hän voi sen jälkeen jäädä miettimään, että miksi hänelle sanottiin niin ilkeästi.

Omista tunteista kertominen toiselle on paljon parempi vaihtoehto kuin se, että satuttaa toista. On monia asioita, joita puolisolle ei kannata sanoa. Vaikka yhdessä olisi oltu kuinka vähän tai kuinka kauan aikaa, riidellessäkin kannattaa muistaa, että sitä pitäisi toimia joukkueena eikä kisata toista vastaan.

Lähde: The List