Tauon pitäminen voi olla hyvä asia, mutta näitä mokia ei kannata tehdä!

Oletko onnellinen suhteessasi, vai onko sinulla ajoittain tai jopa usein epävarmuutta siitä, oletko todella yhdessä oikean ihmisen kanssa? Tämä on pariterapeutin mukaan yleistä. Moni meistä miettii, olemmeko sittenkin yhdessä väärän ihmisen kanssa, ja voisimmeko kenties löytää itsellemme sopivamman kumppanin?

Näihin kysymyksiin on harvoin yhtä oikeaa vastausta, ja siksi epävarmuuden tunne voi olla läsnä hyvin usein. Voi tuntua lähes mahdottomalta tehdä päätös erosta, jos suhteessa kaikesta epävarmuudesta huolimatta on paljon hyvää.

Yksi hyvä ratkaisu onkin päättää pitää pieni tai isompi tauko suhteesta. Tauon kohdalla voi kuitenkin mennä moni asia vikaan, ellei valmisteluja tee kunnolla. Älä siis tee samoja mokia kuin Ross ja Rachel, vaan noudata seuraavia neuvoja:

  1. Tunnista ensin, haluatko olla tauolla, vai erota.
    Voit yrität vain viivyttää väistämätöntä eroa, tai et halua olla se osapuoli, joka myöntää haluavansa erota, on tauko huono ratkaisu. Tauko voi kuitenkin olla paikallaan, jos oikeasti tarvitset aikaa miettiä.

  2. Tehkää selväksi, miksi pidätte taukoa
    Varmistakaa, että kummallekin on selvää, miksi pidätte tauon. Muuten siitä ei ole juurikaan hyötyä.

  3. Määritelkää säännöt
    Varmistakaa myös, että kumpikin tietää, mitkä säännöt taukoanne koskevat. Saatteko tapailla muita sinä aikana, oletteko yhteydessä toisiinne tai käyttekö kenties yhdessä pariterapiassa tauon aikana?

  4. Vältä somea
    Älä seuraa kumppaniasi somessa tauon aikana, sillä se häiritsee sinua ja estää tauon hyvät vaikutukset. Keskity tauon aikana taukoon, äläkä kumppaniisi.

  5. Älä ota paineita
    Älä ota itsellesi paineita siitä, mitä tauon aikana tai sen jälkeen tulisi tapahtua. Älä esimerkiksi ota tavoitteeksesi, että teidän on pakko voida tauon jälkeen paremmin ja palata takaisin yhteen. Tunnustele rauhassa tuntemuksiasi tauon aikana, ja elä hetkessä.

  6. Päättäkää, milloin arvioitte tilanteen
    Hyvä pituus tauolle on yleensä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Sopikaa etukäteen ajankohta, jolloin tapaatte ja arvioitte tilanteen, tai ylipäänsä milloin olette taas yhteydessä toisiinne. On hyvä, että kummallakin on samat odotukset tämän suhteen.

  7. Älä tuomitse
    Et voi etukäteen tietää, millainen olo sinulle tulee tauon aikana. Saatat tuntea olosi helpottuneeksi, iloiseksi, pettyneeksi tai toivottoman surulliseksi, mutta et voi tietää sitä etukäteen. Anna itsellesi lupa tuntea kaikkia mahdollisia tunteita, äläkä tuomitse niistä itseäsi tai tee liian hätäisiä johtopäätöksiä.

  8. Keskity olemaan yksin
    Moni meistä jää suhteisiin, koska eivät halua olla yksin. Nyt on kuitenkin täydellinen hetki oppia olemaan myös yksin. Keskity miettimään, mitä sinä tarvitset voidaksesi hyvin, mitä sinä haluat elämältä ja mikä saa sinut tuntemaan olevasi elossa? Tämä on koko tauon tarkoitus.

    Ota näistä neuvoista vaari, jos suunnittelet tauon pitämistä.

    Jaa artikkeli myös ystävillesi!

    Lähde: Best Life / Kuva: Mahrous Houses, Unsplash