Kaikki eivät voi valita sitä vuodenaikaan, jolloin tulee raskaaksi.

Osalla raskaaksi tulo voi kestää kuukausia tai jopa vuosia. Joillakin se ei tule onnistumaan lainkaan, vaikka kuinka yrittäisi. Mutta jos saisi valita milloin se onnistuu, on tietty vuodenaika, jolloin sille on paras hetki. On myös vuodenaika, joka on raskaaksi tulemisen kannalta huonoin hetki.

Tutkimusten mukaan vuodenaika, jolloin lapsi syntyy, vaikuttaa merkittävästi lapsen terveyteen. Vauvojen terveyden ja vuodenajan, jolloin he syntyivät, välillä on outo yhteys. Mutta sille on löydetty jo syy.

Paras ja huonoin kuukausi tulla raskaaksi

Toukokuu on huonoin kuukausi tulla raskaaksi. Silloin vauva syntyy keskellä talvea, jolloin ennenaikaisia synnytyksiä on enemmän. Ennenaikaiset synnytykset ja alhainen syntymäpaino liittyvät useisiin terveysongelmiin, kuten immuunijärjestelmän heikkenemiseen, huonoon näkö- tai kuulokykyyn sekä huonoon kognitiiviseen kehitykseen.

Toinen havainto tutkimuksessa oli se, että tammi-toukokuun välinen raskausaika voi lyhentyä noin viikolla ja nousta keskimääräiseen raskausaikaan, kun laskettuaika on kesäkuussa. Eli syys- ja lokakuu ovat siltä kannalta hyviä kuukausia tulla raskaaksi.

Kesä on kuitenkin painonsuhteen paras hedelmöitysaika. Monet äidit, jotka tulevat kesä-elokuun välisenä aikana raskaaksi ja lihovat enemmän raskauden aikana, synnyttävät noin 8 grammaa painavampia lapsia kuin muina kuukausina hedelmöittyneet lapset.

Myös keväällä syntyvät vauvat syntyvät 13 prosentin todennäköisyydellä ennenaikaisesti.

Lähde: Mom Junction

LUE MYÖS