Naimisiin menemisessä ennen 30 vuoden täyttämistä on etunsa.

Vaikka avioliiton viivyttelyssä on etunsa – kuten alhaisempi avioerojen määrä, paremmat tulot naiselle ja vähemmän kiivaita riitoja puolisoiden välillä – tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että naimisiin menemisessä ennen 30 ikävuotta on hyvätkin puolensa.

Alla on viisi syytä miksi kannattaa mennä nuorena naimisiin:

1. Avioliitto voi tehdä sinusta onnellisemman

National Marriage Projectin vuoden 2013 raportin mukan suurin osa itsensä onnelliseksi mieltävistä 20-28-vuotiaista on naimisissa. Sen lisäksi suurin osa naisista, jotka kuvailivat avioliittoaan onnelliseksi, menivät naimisiin 24-26-vuotiaina.

2. Tienaat enemmän (ainakin jos olet mies)

Tutkimus paljasti, että 35-vuotiaista miehistä he, jotka menivät ennen 30 ikävuotta naimisiin, tienasivat enemmän. Ekonomit ovat todenneet, että naimisissa olevat miehet tienaavat paremmin kuin sinkkumiehet.

3. Harrastat enemmän seksiä

Alle 30-vuotiaana naimisiin menevät harrastavat säännöllisemmin seksiä kuin he, jotka menevät naimisiin myöhemmällä iällä. Naimisissa olevat harrastavat muutenkin enemmän seksiä kuin sinkut. Mitä aiemmin menet naimisiin, sitä enemmän vietät siis aikaa lakanoiden välissä.

4. Juot vähemmän alkoholia

Vuonna 2012 julkaistun tutkimuksen mukaan naimisissa ja kihloissa olevat nuoret aikuiset humaltuivat harvemmin kuin he, jotka eivät olleet vakavassa romanttisessa parisuhteessa. Tutkijoiden mukaan avioliitto ja kihlaus kantavat mukanaan kasvanutta vastuuntuntoa, sitoutumista ja epäsosiaalisempa kalenteria, mikä johtaa humaltumiseen harvemmin.

5. Jos uskot olevasi valmis, viivyttely ei kannata

Jos koet olevasi valmis ottamaan seuraavan askeleen, anna mennä. Tutkijoiden mukaan avioliiton viivyttelyssä viivyttelyn vuoksi ei ole mitään etuja. ”25-vuotias, joka tapaa loistavan avioliittoehdokkaan, olisi epäviisas jättäessään tilaisuuden väliin vain, koska tuntee ettei ole vielä ihanteellisessa iässä avioliittoa varten. Sen lisäksi avioliiton siirtäminen yli 25-vuotiaaksi johtaa osan nuoren aikuisuusiän tunne- ja terveydellisten etujen menettämiseen, mitä hyvä avioliitto toisi”, kahden sosiologin vuonna 2010 tekemä tutkimus kertoo.

Lähde: Huffington Post